2023. április 14., 18:00

„CSAK ÚGY ÁTSUHANTAM” – ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész kiállítása

Kiállítás

Információ

k

Nem véletlen, hogy a Magyar Költészet Napja alkalmából ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész kiállítását választottuk, hiszen a művész maga is verseket ír. K arculatok – Szógrafikák című kötete 2021-ben jelent meg, ahol gondolataival szoros összefonódásban grafikai munkái együtt jelentek meg.

„A bohóc nem azért szerepel, hogy nevess rajta, csupán figyelmeztet hogy esendő vagy!” – írja és választja ezt a gondolatot mottójául kiállításának. Teszi mindezt azért, mert, ahogy magáról vall, „Elsősorban földlakó vagyok…”. A művész „Hosszú utat tett meg a kiskőrösi vasútállomással szemben lévő vályogházból elindulva az általa választott, megpróbáltatásokkal és előítéletekkel nehezített alkotói pályán”, mégis „alkotásai a jobbik részünket hangsúlyozzák, hogy higgyünk a belénk plántált jóságban, tisztaságban, alkotóerőben”.

„Az 1970-ben született festőművész a Péli Tamás nevével fémjelzett első roma festőiskola követőjének vallja magát”, mestere Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész volt. Fontos számára „az alakokhoz, motívumokhoz kapcsolódó történet, a gondolat vizuális megjelenítése”. Színvilága erős, expresszív erejű.

A kiállítást megnyitja: Novák Péter kultúrmunkás

A kiállítás megtekinthető: május 12-ig.

2023. április 14., 18:00

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83.

„CSAK ÚGY ÁTSUHANTAM” – ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész kiállítása

Hozzáadás a naptárhoz