2023. május 28., 14:30

„IDŐUTAZÓ“ VÁROSI GYERMEKNAP

Családi program

Információ

k

Az idei gyermeknapon egy kicsit visszautazunk az időben, meglessük a régi mesterségeket, játszunk szüleink, nagyszüleink kedves játékaival és együtt mulatunk a Kolompos zenekarral.

A nap folyamán a téren:
Vándorjátszótér, kosaras körhinta, íjászat, Mesekert, Kackiás Verklis, Kádár Ferkó Fotószínháza, népi mesterségek bemutatója, vidámpark (kis láncos kiskörhinta, ugrálóvár, kisvasút), arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás, kézműves sátor, mini vásártér és Kurta Kocsma…

A színpadon:

15:00 Táncház és bemutató a Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport közreműködésével

15:30 KOLOMPOS együttes koncertje

Az 1980-as évek végén egy új név tűnt fel a hazai népzenei életben, a Kolompos együttesé. Az ezredfordulóra kialakult a csapat mai formája, és innentől szinte minden évben jelent meg új kiadványuk, CD, DVD, illetve mesekönyv formában. A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.

16:30 Ilyés Szabó Anna mesemondó előadása

17:00 Babszem Jankó – a Ziránó színház előadása

Hősünk, kicsi létére, nagy segítsége szeretne lenni édesapjának, akinek folyton arra kell ügyelnie, hogy megóvja aprócska gyermekét attól, hogy bajba ne keveredjen a nagy segítés közepette. Az ismert magyar népmese elevenedik meg, a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt.

Belépő: ingyenes

2023. május 28., 14:30

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83.

„IDŐUTAZÓ“ VÁROSI GYERMEKNAP

Hozzáadás a naptárhoz