2024. május 26.

„MESÉS“ VÁROSI GYERMEKNAP

Családi program

Információ

k

Az idei gyermeknapon a mesék csodálatos világába hívunk játszani minden kedves érdeklődőt! A színpadi produkciók mellett megelevenedik a liget, és itt lesznek az óriás gólyalábasok. Felcsendülnek ismert mesék zenéi, lesz népmese és megalakul egy papírszínház. A legbátrabbak a mesekészítés fortélyaiba is betekintést nyerhetnek.
Minden korosztály találhat magának valami kedvére valót!

LIGET: 

Kackiás Vándorjátszótér és kosaras körhinta,
Babajátszótér és mesefelolvasó sarok,
Egérparádé,
Kavics Társulat: Mese-verkli és fotósarok

 Íjászat, Láncos körhinta, Ugrálóvár, Kisvasút
Kézműves sátor, Volf György Könyvtár sátor, Óriásbuborék, Arcfestés, Büfé, Mini vásár

Papír Panír Alkotóműhely – Zacskó Bábszínház
Primanima Animációs Játszóház Karaván

SZÍNPAD:

15:00 Mirkó királyfi – a Magyar Népmese Színház előadása
Mirkó királyfi táltos paripáján, az Üveghegyen túlra, a Selyemrétig ugrat, hogy birokra keljen az ördög katonákkal, a Vasorrú banyával, sőt a Kutyafejűvel is! Mirkó királyfi legfontosabb segítőtársa, a táltos paripa, mely a próbák helyszínére röpíti. Az édesapjától kapott karddal felvértezve küzd meg a mesebeli szörnyekkel, hogy elnyerje a csodaszép királykisasszony kezét.

17:00 Mesevár – Rutkai Bori Banda gyerekkoncert
Bori varázsbőröndje kinyílik, és sorra kerülnek elő a színpompás horgolt bábok, hogy táncba hívják a kicsiket és nagyokat. Manó apóval görkorizunk a Mesevárban, Sárkányjárgánnyal repülünk az égbe, piciklizünk a manókkal, vonatozunk a Palacsinta Pályaudvaron. Kalózkodunk a Zsebtengeren, limonádét facsarunk a Rizbizi Diszkóban, fagyimikrofonba énekelünk a tengerparti játszótéren.

18:00: Hétmérföldes mese – Gólyalábas előadás

A Langaléta Garabonciások réges-régóta járják az országot, világot, s ejtik ámulatba a tisztelt „kurtalábú” publikumot. Hétmérföldes léptekkel sietnek ide, hogy egy fertályórában meséljenek szédítő magasságról, rémisztő mélységről, táltos paripákról, mókáról és kacagásról. Az óriások hosszúléptű cimborái kívánnak mindehhez kicsiknek és nagyoknak rigófüttyös jókedvet!

Belépő: ingyenes
Szervező és helyszín: MMMH

2024. május 26.

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 83.

„MESÉS“ VÁROSI GYERMEKNAP

Hozzáadás a naptárhoz